Регион

Удължават частичното бедствено положение заради мигрантския натиск

Срокът на обявеното частичното бедствено положение в областите Хасково, Бургас и Ямбол ще бъде удължен, обяви зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев.

Haskovo.info припомня, че на 23 септември областният управител Минко Ангелов обяви частично бедствено положение за граничните общини Свиленград и Тополовград. Причината е в засиления мигрантски натиск и необходимостта от ремонт на горските пътища, по които полицията и армията стига до оградата на границата с Турция. По тези пътища е забранено движението на други автомобили.

„Мигрантският натиск е огромен, размерите са наистина застрашителни, но въпреки това всички мерки от наша страна са взети. Така че проблеми има, но ги решаваме, като се стараем да не командироваме излишни служители от националната полиция и жандармерията, а ги използваме във вътрешността на страната“, каза Станев, цитиран от БНР.

Възстановяването на горските пътища се очаква да приключи до месец. Бедственото положение ще бъде удължено до 23 октомври.

Частично бедствено положение в Свиленград и Тополовград заради засиления мигрантски натиск

Гранична полиция и горски служители ще следят за нелегални мигранти и незаконна сеч

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button