Избори 2022 - Предизборни публикации

Делян Добрев: Международните финансови институции писаха „Слаб“ 2 на Василев и Петков

Международните финансови институции писаха „Слаб“ 2 на Асен Василев и неговия съдружник Кирил Петков. Това обяви водачът на листата на ГЕРБ – СДС в Хасково Делян Добрев.

Той посочи, че именно международните финансови институции са най-добрият показател как се развива една държава. Ако те дават на България повече пари, отколкото ни трябват, значи правителството се справя добре и икономиката се развива. Така например при последния служебен кабинет преди правителството на „Промяната“ България теглеше дългове на лихви под 2%, а в края на мандата им финансовите институции дадоха на страната дълг при лихва от близо 5%. Това показва на прост език, че международните финансови институции са писали „Слаб“ 2 на Асен Василев и неговия съдружник Кирил Петков, допълни Добрев и посочи, че Хърватия например се финансира на два пъти по-ниски лихви от България.

За това трябва добре да се мисли преди да се гласува. Оценката е ясна, каза още Добрев и посочи като пример вчерашна емисия от 200 милиона лева вътрешен дълг, което е доста ниска стойност, а банките, пазарът и инвеститорите са дали 150 милиона. Това е като да отидеш в банката да изтеглиш кредит от 200 лева, а да ти дадат 150, допълни водачът на листата на ГЕРБ-СДС.

Днес се навършва точно 1 месец откакто поканих Асен Василев и Кирил Петков на дебат. Целта на дебата беше да покажем пред обществото публично как са отклонявани близо 30% от средствата, които плащаме за газа през посредници, през швейцарски сметки, това може да се докаже с документи – има фактури, има начин на калкулиране на тази цена. Такъв дебат така и не се състоя, каза още Делян Добрев.

Най-голямата небивалица от изказванията на Асен Василев в Хасково днес е това, че ГЕРБ, видите ли, щели да намаляват пенсиите. Никоя партия в историята на България никога не е имала за цел намаляване на пенсиите. Очевидно „Промяната“ са крайно отчаяни от това, че според мен вървят към 4-то място в тази надпревара, че вадят картата с пенсионерите, заяви Делян Добрев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button