Спорт

Диа срещу еврошампионка за титлата в Истад

Диа ЕвтимоваСамо една победа дели хасковлийката Диа Евтимова от спечелването на първа титла на турнир с награден фонд 25 000 долара. Националката ни за „Фед къп“ се класира днес за финала на надпреварата в шведския град Истад след разгромна победа с 6:0, 6:2 над австрийката Мелани Клафнер, която е № 283 в света.

Утре Диа излиза в мач за титлата срещу европейската шампионка за девойки от Словакия Яна Цепелова /№ 409/, която днес изхвърли от турнира с 6:3,4:6,6:3 французойката Ализе Лим, въпреки че тя е с над 150 места по-напред в женската ранглиста. 

С достигането си до финала в Истад 24-годишната хасковлийка спечели 34 точки за класацията на WTA, в която сега заема 286-то място. 

В кариерата си Диа има два финала на турнири с награден фонд 25 000 долара – в Подгорица и Букурещ 2007-ма, но все още няма титла от състезание от подобен ранг. Досега третата ни ракета е спечелила четири турнира с награден фонд 10 000 долара.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button