Регион

Четири села минават на водоноски заради манган във водата

Досега в Брягово носеха вода с тубиОт следващата седмица ВиК Хасково ще започне да доставя вода с водоноски в селата Брягово, Александрово, Поляново и Константиново. Решението е взето днес на среща с представители на Регионалната здравна инспекция и водоснабдителното дружество, съобщиха за Haskovo.info от Областна администрация.

Водата в четирите села идва от един водоизточник край Брягово и не е годна за пиене от години. Предписание за прекратяване на консумацията е издадено през месец март. Причината е повишено съдържание на манган и желязо.

Изследвания на РЗИ са показали отклонения от нормите и в двата водоизточника, от които хората в Брягово досега пълнеха туби и ги разнасяха по няколко километра.

Решението на проблема е изграждането на пречиствателна станция. Проект за нея има от 2 години, но досега не е намерено финансиране. Единственият вариант е общините да се стегнат и да направят проект, който да бъде финансиран с европейски пари, коментира пред Haskovo.info шефът на ВиК Хасково Петко Стойчев. Според него проблемът се раздухвал предизборно.

Четирите села са разположени в три общини – Хасково, Харманли и Симеоновград.

Вижте още за проблема във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
столипин
столипин
02.07.2011 9:50 9:50

проблемът се раздухвал предизборно –хайде сега пак изцепки-едва ли някой пие вода от чешмите всички пият минер вода но на петка му плащаме п и т е й н а вода– ха ми кажете защо В и К е пълно с лонгури които по цял ден пият кафе и се разкарват с коли но пей сърце

разпутин
разпутин
02.07.2011 17:45 17:45

Да поправя само – не се разкарват , а чисто си се шматкомадахерцомотат и за туй им викат Вино И Ке*апчета /вик/ а не заради „нещото“ ,на което само по документи и цена му викат вода!

Ало Плевнелиев
Ало Плевнелиев
02.07.2011 22:41 22:41

Вземи си лонгура Петко Стойчев в София .Ние тука му кандисахме !

Back to top button