Спорт

Седмица на спорта и здравето в гимназията по туризъм

С разнообразни прояви хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ отбеляза Европейския ден на спорта, похвалиха се от училището.

Денят започна със сутрешна гимнастика, която зареди и активизира ученици и учители с положителна енергия. След часовете се проведе турнир по футбол между 8 и 9 клас, както и състезателни щафетни игри.

Победителите получиха награди. Учениците имаха възможност да опитат нови активни занимания като кангоджъмп, за да намерят спорт, който им доставя най-голямо удоволствие и им помага да растат здрави и силни.

ПГТМотото на кампанията тази година е Спорт Без Отпадъци и цели насърчаване на здравословния начин на живот чрез спорт и физическа активност и въвличането на учениците в опазването на околната среда.

По повод вчерашния Световен ден на сърцето учениците от 10б клас, специалност Организация на хотелиерството, организираха флашмоб в двора на училището и се запознаха със сърдечно-съдовите заболявания и тяхната превенция.

Гимназисти от 11б клас подкрепиха инициативата за физическа активност, като се включиха в почистване на екопътека „Цар Иван Асен II“. Дейността бе организирана заедно с Туристически информационен център – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button