Хасково

Изборният ден започна, отстраниха проблем с машина в хасковско училище

Изборният ден е открит успешно във всички секции в област Хасково, съобщават от Районната избирателна комисия.

Председателят й Димитър Хадживълчев коментира пред Haskovo.info, че всички машини за гласуване са сработили. Няма отсъстващи членове на секции, което да е довело до забавяне на гласуването.

ИзбориСутринта имаше проблем с ролката на машината в 27 секция в хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“. Гласуването продължи след намесата на техник.

По-късно техник е поправил повредена машина в секция в община Любимец. Към 9:30 часа в РИК – Хасково нямаше постъпили жалби.

Няма регистрирани нарушения на обществения ред преди началото на изборите, съобщават от областната дирекция на МВР в Хасково. Близо 500 полицаи ще отговарят за реда в региона по изборите.
Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла нормално. Не са регистрирани груби нарушения на обществения ред.

Служителите от сектор „Български документи за самоличност“ работят от 8:30 до 19 часа, за да могат гражданите, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90112 98 и на e-mail: izbori2022@mvr.bg.

Близо 230 000 гласуват за народни представители в Хасковска област

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button