Хасково

Хасковски избирател си снима разписката от машината, анулираха му гласа

Гласът на хасковски избирател е бил анулиран при днешния вот, съобщиха от Районната избирателна комисия.

Той си е снимал разписката, след като е гласувал на машината в СИК 99. Комисията е забелязала нарушението и веднага му е анулирала гласа. От РИК коментираха, че това е напълно правомощията на членовете на секцията.

В СИК 18 в Димитровград вече са преминали на хартиени бюлетини, защото се повреди машината. Повредена е и една от двете машини в СИК 10 в Харманли. Тук гласуването продължава на работещата машина. Изчаква се техниците да кажат дали ще може да се отрази вота на вече преминалите избиратели. По-късно от РИК съобщиха, че вотът на избирателите ще бъде отчетен по разписките.

Общо 5 са вече жалбите в РИК към 14:30 часа. Нова е тази от секция в димитровградския квартал „Марийно“, насочена към кметския наместник. Според избиратели, наместникът наблюдавал от кабинета си преминаващите гласоподаватели и според тях ги преброявал.

След проверка РИК са решили, че няма нарушение, но жалбата е изпратена по компетентност до полицията в Димитровград.

Над 10% е активността към 11 часа в Хасковска област, първи жалби в РИК

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Сали Сали Сали Сали Сали Сали Сали
Сали Сали Сали Сали Сали Сали Сали
02.10.2022 15:10 15:10

hasmokar bratmi nqma da poluche 50telea veke

Стоименов
Стоименов
02.10.2022 15:22 15:22

Този, който, си е снимал вота е трябвало да го документира. Навярно му е платено и са искали да представи доказателство, за кого е гласувал. Аз мисля, че е трябвало да го глобят за продаден глас, не само да му анулират вота!

Жожоба
Жожоба
02.10.2022 16:00 16:00

Глупости, искал е да се похвали на фейсбукя и инстаграмя, че е ходил да фърли и е модерен

Back to top button