Хасково

400 урни не достигат в хасковска област за изборите наесен

Ирена УзуноваБлизо 400 урни са заявили за предстоящите избори 7 от общините в областта. Това са липсващи или повредени урни, уточни областният управител Ирена Узунова. 

Най-голямата поръчка е от община Хасково – 125 броя. Следват Харманли и Свиленград, които са заявили съответно 78 и 64 броя. Недостиг на урни има и в Тополовград, Симеоновград, Минерални бани и Ивайловград.

Общият брой урни, необходими за провеждането на предстоящите избори в региона е около 1 365, които ще бъдат разпределени в 470-480 изборни секции. Досега по закон във всяка секция е трябвало да има по 2 урни, едната от които – резервна. Сега обаче с новите промени е необходимо в по-многобройните секции да бъде осигурена и трета допълнителна урна. Това е една от причините, заради които тази година не достигат 400 урни. За изработката им ще бъде обявена обществена поръчка. 

Областна администрация вече е стартирала организацията и подготовката на предстоящите избори. Екипи са посетили общините Любимец, Харманли и Минерални бани и са се запознали на място с помещенията, в които ще има избирателни комисии. Описват се и материалите, които общините са заявили, че са им нужни с цел да се остойностят предстоящите избори в областта.

Междувременно от Областна администрация информираха, че е стартирала процедурата по изготвяне на проект за оградата на границата между България и Турция, която се прави с цел ограничаване на разпространението от шап.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button