Хасково

Сигнали за скандал в секция и съмнения за контролиран вот в Хасковско

Нова серия от сигнали в изборния ден разгледаха от РИК – Хасково.

В един от тях се твърди, че секретарят на СИК 131 в хасковското село Малево е предизвикал скандал с член на СИК 132 в същото село. Извършени били агресивни и непристойни действия от страна на секретаря, като се иска неговото отстраняване от секцията.

Проверката е потвърдила, че е имало скандал, но конфликтът бил преустановен и вече нямало напрежение, като гласуването се извършвало в спокойна обстановка.

Отхвърлен е и сигнал, че в СИК 115 в хасковското село Въгларово гласуват избиратели с придружители без те да се отразяват като такива в документите и гласуват двама на една машина.

Жалба за скъсани агитационни материали на димитровградско кръстовище е изпратена по компетентност до полицията.

До полицията е изпратен и сигнал, че жена стои в близост до СИК 68 в димитровградското село Крум, води с колата си избиратели и нанася имената на гласувалите в списък. Съмненията на жалбоподателя са за контролиран вот.

Читатели на Haskovo.info сигнализираха, че избирател е видял името на починал свой роднина в списъка в хасковската СИК 19. Станал скандал, а от РИК казали, че ГРАО са отговорни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button