Хасково

Първи изчисления: Кои ще са новите хасковски депутати?

Първите сметки след изборите показват, че партията с най-голям резултат и втората по гласове ще имат по двама депутати от Хасково в 48-мото Народно събрание на България.

Останалите 4 мандата ще са с по един представител на политическа сила. Изчисленията сочат, че депутати освен ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ ще имат и ДПС, БСП, „Възраждане“ и „Български възход“.

Общо 82 463 са гласовете на изборите за народни представители на 2 октомври в Хасковска област. Това означава, че за 1 мандат са нужни 10 308 гласа.

При 21 207 гласували за ГЕРБ-СДС коалицията вкарва двама депутати. Това са Делян Добрев и Георги Станков.

С резултат от 15 407 гласа „Продължаваме промяната“ получава един пълен мандат и остатък от 5099, който е достатъчен за втори. Така от листата влизат Асен Василев и Веселин Недев.

От ДПС депутат ще бъде водачът на листата Сезгин Мехмед, тъй като остатъкът на партията е 3874 и той не е достатъчен за още едно място в парламента.

7453 гласа стигат на „Възраждане“, за да направи депутат водача на листата си Георги Георгиев. Следващите с достатъчен брой гласове за депутатско място са БСП със 7013 гласа. Това е водачът Смиляна Нитова.

Народен представител от Хасково ще имат и „Български възход“ с общо 5 494 гласа. В парламента влиза водачът Тихомир Георгиев.

На този етап преференциите за отделните кандидати не разместват местата в листите. Промени в крайния списък с имена на депутати от Хасково са възможни с окончателното обявяване на резултатите от ЦИК.

Вижте пълните данни и резултати от изборите в Хасковска област на 2 октомври 2022 г.

При 100% обработени протоколи в Хасково: ГЕРБ-СДС – 26.45% от гласовете, ПП – 19.22%

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button