Хасково

Три убийства в Хасковско от началото на годината

Младен МладеновБитови конфликти станаха причина за 2 убийства в областта тази година, сочи справката за първото шестмесечие на Областната дирекция на МВР – Хасково.

Първата трагедия се разигра през април в хасковското село Корен. 78-годишната Милка Стефанова бе открита мъртва в дома си от съседка. Според аутопсията става въпрос за насилствена смърт – жената имала счупени ребра, кръвонасядания по лицето и следи от блудство. Няколко дни по-късно полицията задържа предполагаемия убиец Младен Младенов.

Според информация от пресцентъра на Областната дирекция на МВР след пиянски запой на Великден, 30-годишният мъж нахлул в дома на старицата, нанесъл й няколко удара в лицето, след което я изнасилил. След убийството мъжът се присъединил отново към компанията си и продължил запоя. В момента Младен Младенов е зад решетките. Негов защитник по всяка вероятност ще бъде топ адвокатът Марин Марковски.

Мястото на инцидентаВторото убийство разтърси Хасково само преди седмица. При инцидента загина 51-годишният Христо Василев. Той и 39-годишният лихвар Веселин Бъчваров – Буцата се сбили в центъра на града миналата сряда около 19:00 часа. Двамата са се „хванали за гушите“ и се сдърпали на тротоара пред хотел Аида. След тази сцена Христо Василев се опитал да си тръгне, но му станало лошо, припаднал на земята и издъхнал.

Според аутопсията смъртта на мъжа е настъпила вследствие на счупване на горна част на гръдна плочка над щитовидната жлеза и счупване на рогче на гръкляна, вследствие от душенето. 39-годишният лихвар Веселин Бъчваров – Буцата бе задържан за убийството на своя длъжник часове след инцидента, но в събота бе освободен срещу парична гаранция от 10 000 лева.

Бъчваров е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда. Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 3 до 12 години.

Диян Георгиев и Никола АтанасовТретото убийство стана на 16 април в любимешкото село Лозен. Тогава бе убит 52-годишният Здравко Тошев. Мъжът е починал след зверски побой. Той е ритан и удрян с юмруци. При аутопсията е установено, че мъжът е с 19 счупени ребра, аркади по очите, контузни рани по крайниците. Задържани са четирима мъже от село Лозен. Установено е, че след като изпила голямо количество алкохол в дома на единия, компанията свършила цигарите. Тогава четиримата се сетили, че могат да поискат от 52-годишната жертва и тръгнали към дома му. Там обаче стопанинът си поискал дадените назаем 700 лева на 31-годишния Никола Атанасов. Това била причината побоят да започне.

Впоследствие стана ясно, че побоят над Здравко Тошев са нанесли длъжникът му и 34-годишният Диян Георгиев.  Другите двама мъже Демир Кирилов и Димитър Венциславов бяха освободени. На тях обаче им бе повдигнато обвинение, че са помогнали на обвиняемите да прикрият следите от престъплението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button