Хасково

Криминалисти и психолози разбиха престъпна група

МаскиранХасковски криминалисти и психолози от Института на МВР разбиха престъпна група, тормозила хората с набезите си повече от 2 години. В хода на разследването по линия на предотвратяване грабежите по главния път Хасково – Свиленград е установена групата от шестима мъже.

Лидерът им е 46-годишен мъж от димитровградското село Злато поле, който в момента, заедно с 22-годишен гълъбовец е в затвора за извършен въоръжен грабеж.

Зад решетките са и трима мъже 23, 29 и 30 години от село Злато поле, село Черногорово и Димитровград.

Шестият от извършителите, който е на 24 години и е от село Черногорово е обявен за общодържавно издирване.

Те са извършили множество престъпления, които предварително са планирали. При грабежите са използвали крадени джипове. След употребата им единият от джиповете е бил изгорен, а останалите – залети с нафта и изоставени

Криминалисти и психолози са установили, че престъпната група съществува от  2008 година. В хода на оперативната работа и в използваните от тях автомобили, криминалисти и психолози са открили достатъчно веществени доказателства, уличаващи мъжете в извършването на престъпленията. Иззети са множество следи и биологичен материал и са събрани категорични доказателства, сочещи вината на извършителите.  Работата по документиране на престъпната им дейност продължава. 

  • Първият й удар е домова кражба на 1,8 кг златни накити от гараж в Димитровград, които продават за 20 000 лева.
  • Последвала е кражба от частен дом в Симеоновград на законно притежавани пистолет, ловна пушка и карабина, открити от полицаите при претърсванията в дома на единия.
  • През 2009 г. трима от тях разбиват тухлена стена и проникват в сграда на БКС в Димитровград, но след задействане на СОТ системата не успяват да отмъкнат металната каса.
  • През септември на 2009 г, 5-ма от мъжете след сговор извършват въоръжен грабеж на бензиностанция в Харманли, заплашват и пребиват служителя и отнемат оборота от 150 лева.
  •  Дни по-късно, грабителите се  уговарят за кражба в къща в симеоновградското село Троян, поради което решават да запалят  20 000 бали сено с цел да изведат собственика от дома, като нанасят щети за десетки хиляди лева. Според потърпевшият трояновец, след палежа от дома му липсват  15 000 лева.
  • В средата на септември същата година, звънят на тел.166 с цел отклоняване на внимание и съобщават за катастрофа, като минути след това проникват в заложна къща в Гълъбово и отмъкват компютър.
  • Последвало е проникване в същата заложната къща няколко дни по-късно, когато разбиват метална каса,  оказала се обаче празна.
  • В края на същия месец нападателите нахлуват в гълъбовски офис на частна фирма и крадат метална касета с 10 000 лева и извършват въоръжен грабеж на обменно бюро на паркинг „Генералово“ в близост до Свиленград. С маски на главите, трима от наглите крадци заплашват касиерката, чупят охранителните камери и отнемат оборота от 30 000 лева.
  • Докато крадат колите от собствениците им, междувременно успяват да откраднат и златните им накити.
  • Набезите им продължават и през 2010–та година. През януари извършват въоръжени грабеж и нападат служителка в заложна къща в Гълъбово. При вида им, жената се заключва в автомобила си, но тримата чупят с щанга стъклата му, вземат чантата й с 1400 лева. и отпрашват в неизвестна посока отново с джип, обявен за издирване.
  • В двегодишния си период на кражби, мъжете са извършили и стотици литри източвания на дизелово гориво от камиони и масло от трансформатори на територията на областите Хасково и Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бивш
бивш
06.07.2011 15:27 15:27

Браво момчета точно на празника това е добре свършена работа.Дерзайте.

Потърпевши
Потърпевши
06.07.2011 19:24 19:24

Чудесно свършена работа на ПОЛИЦИЯТА В ХАРМАНЛИ и на психолозите! Браво! Успех и занапред!

Гражданин
Гражданин
07.07.2011 12:41 12:41

Браво на МВР! Крайно време е хората да престанат да възприемат органите на реда като плашила, а като защитници и герои! Браво, още веднъж!

Back to top button