Регион

И сдружение стана заинтересована страна по делото на ТЕЦ-а срещу РИОСВ

Хасковският административен съд отново отложи делото, образувано по жалба на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград против заповедта на директора на РИОСВ – Хасково за неговото затваряне от 21 април.

От Екоинспекцията спряха горивна инсталация за производство на електроенергия до нейното ремонтиране, така че да не замърсява въздуха. Имаше протести на работниците в ТЕЦ-а.

В началото на юни Върховният административен съд разреши на централата да работи до решаване на делото по същество в ХАС. На 9 юни ТЕЦ-ът заработи, имаше протест на граждани и проверки на РИОСВ. След няколко дни предприятието спря за ремонт.

На 19 юли съдът отложи делото заради постъпило становище за конституиране на областния управител Катя Панева като заинтересована страна. Искането беше уважено от съда.

Днешното отлагане се е наложило заради конституирането на още една заинтересована страна по делото – Сдружение „За Земята – достъп до правосъдие“. Даден е срок за изразяване на становище по жалбата и отговорите по нея, допълват от съд.

Следващото заседание ще се проведе на 29 ноември. Междувременно предприятието отново спря работа след последното отчитане на превишени стойности от серен диоксид.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button