Регион

Спипаха 53,5 кг хероин, пак използват семейства за прикритие

Image53,560 кг хероин на стойност минимум 5 088 200 лева са задържали при съвместна операция служители на Агенция „Митници“ и МВР снощи. Разкрита е организирана престъпна група и са задържани най-малко 7 човека. На операцията са присъствали двама финландски наблюдатели от Фронтекс.

Старта на акцията е бил даден вчера около 17:00 часа. На ГКПП „Капитан Андреево“ митническите служители спрели за проверка лек автомобил Мерцедес, идващ от Турция, с хасковска регистрация, управляван от български гражданин. В колата са пътували членове на семейството му, всички жители на Свиленград. В багажника на Мерцедеса-а митническите инспектори открили фабрично запечатана 30-литрова туба, пълна със зелен на цвят миещ препарат. На дъното в тубата обаче са намерени пакети, облепени с кафяво тиксо. Опаковките съдържали вещество, което при направения полеви наркотест реагирало на хероин

ImageСъвместно с всички служби на МВР са проведени действия за разкриване на още три коли, превозващи хероин. По-малко от час след първата кола на ГКПП „Капитан Андреево“ пристигнала втора, също Мерцедес с хасковска регистрация и превозваща семейство от Свиленград. В багажникът й е открита идентична туба, с укрити в нея пакети с хероин.

Третата кола от „индийската нишка“ е Рено Меган с ямболска регистрация и пътници от Ямбол. Водачът на автомобила изхвърлил превозваната от него туба с хероин в района на ГКПП „Капитан Андреево“. Тя обаче е била открита от митническите служители. Въпреки това несвързан с групата наркотрафикант и случаен гражданин опитал да я открадне и също е задържан. В Хасково пък униформените са задържали водачът на автомобила, който се е опитал да се освободи от нарко-пратката. 

ImageОт трите коли са иззети общо 99 пакета, съдържащи 51,500 кг. хероин. Задържани са шестима български граждани. 

Няколко часа по-късно по сигнал на Гранична полиция на ГКПП „Капитан Андреево“ униформените са задържали четвърто превозно средство – микробус Фолксваген със сливенска регистрация, в който пътували петима възрастни и едно дете. В микробуса са били натоварени 40 пакета с еднократни бебешки пелени. В два от тях са били укрити, опаковани в дамски чорапи и увити в кафяв скоч 3 пресовки с около 2 килограма хероин.

По информация на българските служби след акцията на „Капитан Андреево“ част от останалия хероин е бил укрит в района на Капъкуле. След наш сигнал до турските власти те открили в контейнер до един от „Free Shop“ – овете четвърта, идентична с първите три, туба с пресовка, в която също имало хероин.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
6001
6001
07.07.2011 9:28 9:28

БРАВО момчета с големи букви.

Анонимен
Анонимен
07.07.2011 10:12 10:12

Кой ги издаде хората, толкова перфектна организация са имали, че това не става без вътрешен човек, не а чак толкова умни полицаите

gost 1234
gost 1234
07.07.2011 10:14 10:14

bravo

Анонимен
Анонимен
07.07.2011 12:56 12:56

Естествено че някой ги е издал.Ама така е в шибаната ни държава глад мори народа,а и тия Свиленградчани цигарите малко са им дошли,искат бързо да забогатеят,забравили са че за кокошка няма прошка.

iskam hero
iskam hero
09.07.2011 21:03 21:03

bravo mahalata samo levski olee,samo neznam sega kvo 6te pravq da e*a i tapite 4engeta ot tiahnoto jelanie da se izdigat v na horata o4ite az trqbva da stoia v krizi,polovinata stolipinovo gi psuva i 4aka i 6te gi e*e deto mi vzeha matriala,maikavi da e*a smotana sega kakvo 6te si svaria samo na limontozo li da karam i na met,hasmukar i pozdravlenia na vsi4ki kuki za nedobre svar6enata rabota i da go duhate za6toto az munah sled tova li4no sas 1 ton sled vas gglopaci xaxaxaxa
iajte mi k*ra

Back to top button