Хасково

Съпруг плаши с бомби от името на приятел на жена си

Сигналът е получен на мейл, ползват от Община ХасковоБомбена заплаха е получена вчера малко преди 16 часа на имейл на Община Хасково. В писмото пишело, че самоделни взривни устройства са поставени в кметството и в областната болница.

Заплашителният имейл е бил пописан от името на 32-годишен жител на хасковското село Жълти бряг, но в пощата, от която е изпратен, било влизано само от IP адреси в Кипър.

В хода на разследването е установено, че сигналът е изпратен именно от кипърски IP адрес. След задържането на 32-годишния мъж от Жълти бряг станало ясно, че през последните 4 месеца той си контактувал с 27-годишна жена от Варна, чийто съпруг е в Кипър.

След като проверили имейлите на семейството антимафиотите установили, че в тях е влизано от идентични IP-та с това, от което е изпратена заплахата. Предположението е, че съпругът на варненката е изпратил сигнала за бомбите, за да злепостави мъжа от Жълти бряг, с когото жена му си контактувала.

От община Хасково обясниха, че са отворили имейла малко след 17 часа, когато повечето служители вече са си били тръгнали. Все пак десетина работещи в сградата са били евакуирани докато се установи, че заплахата не е истинска.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button