Хасково

БСП: Дупката в бюджета от връщането на такса смет в Хасково ще е 5 милиона лева

След отмяната на решението за такса смет за 2020 година в Хасково в бюджета на общината ще се отвори дупка от около 5 милиона лева, изчисляват от БСП.

На нарочна пресконференция социалистите разкритикуваха общината и общинската администрация заради загубеното дело. Общинският председател Камен Тодоров каза, че очаква и другите две дела за такса смет за 2021 и 2022 г. да бъдат загубени. Той припомни, че БСП са гласували против увеличението на такса смет, защото то е било незаконосъобразно. Аналогични били и решенията за следващите две години.

От партията определиха ситуацията като пълен провал за кмета и администрацията му и сигнал за липса на компетентност. Те посочиха като проблем и провалените търгове на паркингите. Всичко това ще завещае на следващия кмет огромни дупки в бюджета, заяви Тодоров.

От Общинския съвет на БСП отказаха да коментират представянето на партията на изборите на 2 октомври. В събота предстоял отчет на национално ниво и едва след това щели да представят пред хасковлии своя анализ.

Кметът: Ще приспадаме надплатените суми за такса смет от следващи задължения

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Учител
Учител
05.10.2022 17:12 17:12

Тия са големи смешниц и! Вместо да се наврат в миша дупка те ще оправят таксите? Свърши се с бсп. 😰

blabla
blabla
05.10.2022 19:03 19:03

Ей мишоци. Малко ли Ви беше боят в неделя. А КТ отдавна не правел отчет пред свойте … под дойстойнството му е ;)

Back to top button