Хасково

След ІІ класиране – 50 незаети места в 16 паралелки в областта

Приемане на документи50 свободни места има в гимназиите в областта след ІІ етап на класиране, съобщи за Haskovo.info експертът в Регионалния образователен инспекторат Иван Ванчев. Те са разпределени в 16 гимназии с прием след 7 клас.

Най-много незаети позиции има в Професионалната гимназия по туризъм в Хасково, ПГХХТ „Проф.д-р Ас. Златаров“ и СОУ „Любен Каравелов“ в Димитровград.

Неприетите все още седмокласници могат да подадат документи за 6-те свободни позиции в специалност „Хотелиерство“ и 2-те – в специалност „Кетъринг“ в ПГТ „Александър Паскалев“ в областния град. Бившия химически техникум в бригадирския град има 8 места в паралелката „Електронна търговия“. Толкова са и свободните позиции в специалност „Информационни технологии с английски език“ в СОУ „Любен Каравелов“.

В Димитровградската математическа гимназия има пет места в паралелките „Математика с английски език“ и „Информатика с английски език“. 5-ма седмокласници ще бъдат приети на ІІІ класиране и в свиленградската Професионална гимназия по селско стопанство в паралелката „Селски туризъм“.

В специалност „Системно програмиране“ в хасковската гимназия по дървообработване и строителство има 1 свбодно място и 3 –  в спец. „Мебелно производство.  4 са незаетите позиции в ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“. Те са разпределени в паралелките „Английски с френски език“, „Немски с английски език“ и „Испански с английски език“.

Неприетите все още седмокласници могат да пробват силите си за хасковската математическа гимназия. Там има 3 незаети места в паралелката „Информационни технологии с немски език“. Толкова са свободните позиции в паралелката „Английски с немски език“ в ЕГ „Д-р Ив. Богоров“. По едно незаето място има в специалност „Оперативно счетоводство“ във ФСГ „Атанас Буров“ и в спец. „Компютърна техника и технологии“ в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ в Хасково.

Всички, които искат да участват в трето класиране трябва да подадат заявления в блок 2 на Обединени ученически общежития в областния град и в ОУ „П.Славейков“ в Димитровград в понеделник и вторник. Списъците с приетите ученици ще са готови най-късно в четвъртък следващата седмица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button