Хасково

Премиера на Валентин Танев като режисьор на хасковска сцена

Мира Каланова и Валентин ТаневПремиерата на спектакъла „Любов, щастие и милиони“ ще е в петък от 19 часа на сцената на хасковския театър. В историята за спечелени милиони участват Албена Колева, Малин Кръстев и Петър Попйорданов. Сценографията е на Мира Каланова.

Повикът за свобода ме провокира да направя този спектакъл. Светът се населява 90% от малки хора, като нас, които искат да спечелят, а парите по някакъв начин дават свобода“, каза актьорът Валентин Танев, който в този спектакъл се изявява като режисьор.

Пиесата той прочел в края на март и бил впечатлен. Да я постави като режисьор го подкрепил директорът на хасковския театър Бойл Банов, към режисирането й го подтикнали и самите актьори. Постановката е копродукция на Народния театър „Иван Вазов“ в София и хасковския театър „Иван Димов“.

ImageХасковският театър е много добър, с изключително стабилни резултати през последните 4-5 години, затова реших да направя спектакъла тук„, обясни Танов. Усилената работа по него е била в рамките на месец и половина. Половината от репетициите са били в София, а след това работата се е пренесла в Хасково.

От първоначалния текст на пиесата, която е поставена за първи път в Париж през 1959 г, е останало много малко. Тя е доразвита от Валентин Танов с помощта на импровизация от страна на актьорите. Героите са без имена, защото според режисьора не е добре френски имена да звучат в една история, която вече е българска.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button