Хасково

Първа поликлиника иска 100 000 лв. кредит за ремонт и фотоволтаици на покрива

Ръководството на Диагностично-консултативен център 1 в Хасково възнамерява да ползва кредит-овърдрафт в размер на 100 000 лв., става ясно от докладна до общинския съвет на председателя Таня Захариева.

На 31 август в Община Хасково е постъпила докладна от управителя на Първа поликлиника д-р Ясен Янев. Той информира, че поради забавяне на регулярни плащания от Здравната каса са настъпили затруднения при спазване на условията по сключен договор за текущ ремонт на помещения и лечебни кабинети, се казва в докладната за Захариева.

За да не се забави заснемането на сградата, изготвянето на енергиен доклад за саниране, както и доставка и монтаж на покривна соларна система, са необходими средства за тези разходи. Постъпила е оферта от банка за оборотно финансиране под формата на овърдрафт в размер на 100 000 лв. със срок 12 месеца при 2.50% годишна лихва.

Предложението на председателя на общинския съвет е да се даде съгласие Първа поликлиника да ползва кредита, като обслужването на овърдрафта да се осъществява от дружеството, като общината не поема ангажимент по обслужването му.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Браво!
Браво!
06.10.2022 16:12 16:12

Браво!
А в бившата военна болница не могат един асансьор да сложат. Възрастни хора, болни и бременни са принудени да катерят до 3ти етаж!

Milen
Milen
11.10.2022 8:52 8:52
Отговор до  Браво!

Няма кой да ги задължи! А има законно основавание.

Разбирач
Разбирач
06.10.2022 16:18 16:18

Ако спрат да точат касата и за един месец ще покрият всичко.Пет семейни лекари вземат повече пари от касата на месец.

Back to top button