Спорт

Галя изпусна медал от световното

Снимка: Getty Images/Guliver PhotosМалко не достигна на харманлийската спринтьорка Галина Николова, за да грабне медал на 100 м на Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки младша възраст. Домакин на форума е френския град Лил.

17-годишната възпитаничка на треньора Димитър Карамфилов демонстрира най-добра стартова реакция от останалите 7 финалистки, но не успя да задържи преднината си и пресече финалната права четвърта с време 11.68 сек. Медалите станаха притежание на три чернокожи спринтьорки.

Шампионка стана американката Дженифър Маду, която записа личен рекорд с 11,57 сек. Сънародничката й Миейша Джейкъбс се нареди втора с 11,61 сек., а водачката в световната ранглиста Кристания Уилямс от Ямайка се пребори за бронза с 11,63 сек. 

На финала в Лил републиканската ни шампионка в старшата възраст бяга близо до най-доброто си лично постижение – 11,65 сек., което постигна по време на предварителните серии. 

Галина Николова бе поздравена за „чудесното“ си представяне от президента на Българската федерация по лека атлетика, който бе повече от доволен: „Тя приключва участието си на 100 м в Лил с личен резултат и с гордостта, че бе най-предно класираната бяла атлетка на финала. Четвърто място в спринта на 100 м в света е нещо наистина голямо“ – коментира Добромир Карамаринов.  

Талантливата харманлийка ще се бори за медал от световното и в надпреварата на 200 метра, където днес ще стартира в сериите заедно с друга голяма надежда на родния спринт – Карин Околие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button