Хасково

Ученически театър на фест във Франция

Ученици, архивТеатралната трупа на ГПЧЕ „Проф. Асен Златаров“ в неделя заминава за Франция. Тя е  поканена на Втория фестивал на европейските градове, който ще се състои в Шатийон-сюр-Ендр от 13 до 16 юли.  Младите театрали ще се представят с пиесата „Червената шапчица или как Шарл Перо прави кастинг за своите герои“

Формацията е носител на Специалната награда на журито в XVIII Международен франкофонски ученически театрален фестивал във Варна. За Франция групата носи и картини на възпитаници на гимназията, с които ще подреди изложба.

Заедно с партньори от Италия и Англия миналата година Хасково сложи началото на първия фестивал в Шатийон-сюр-Ендр. Идеята е споделяне на достиженията и ценностите на  европейското културно наследство, генериране на нови инициативи като  учебни и туристически пътувания, спортни събития. 

На фестивала  всяка страна носи в багажа си фолклор, музика, забавления, кулинарни изкушения и занаяти, разказват организаторите. Кулминацията е на 14 юли, когато е националният празник на Франция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.07.2011 12:16 12:16

hah samo deto e snimkata na nemskata grupa koqto igra piesa na praznika na u4ili6teto 😀 ^^ nqma problem. blagodarim za statiqta!

Back to top button