Регион

Димитровград приема национален архитектурен форум

Димитровград ще бъде домакин на едно от най-значимите и авторитетни събития в страната в областта на архитектурата – Национален архитектурен форум на тема „Димитровград – 75 години по-късно. Новото архитектурно наследство“, съобщават от общината.

Събитието ще е на 14 октомври и ще събере преподаватели, експерти, видни архитекти, изследователи и студенти, които ще дискутират по въпросите за предизвикателствата пред опазването идентичността на новото архитектурно наследство, ролята на законодателството в този процес и развитието му в унисон с новото време. Модератор на форума ще бъде главният архитект на Община Димитровград Елисавета Георгиева.

Сред участниците в събитието са едни от най-ярките имена в познаването и изследването на историческия период на новото архитектурно наследство арх. Анета Василева и арх. Емилия Кълева от Университета по архитектура, строителство и геодезия, както и експерти от Нов български университет, Департамент Архитектура, Варненски свободен университет „Черноризец Хръбър“ – Катедра „Архитектура“, Лесотехнически университет – София, Катедра „Ландшафтна архитектура“, Национална художествена академия, представители на браншовите камари и други.

Форумът е организиран от община Димитровград и е сред акцентите в събитията по повод годишнината от създаването на града. Димитровград е уникална част от историята на България и Европа и опазването на неговата историческа памет кореспондира с целия исторически период от втората половина на миналия век и културното наследство, тясно преплетено с европейската концепция за идентичност. В програмата е предвидена и Архитектурна разходка из Димитровград – урбанистичният пример на XX век.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button