Хасково

Наградиха трите най-добри проекта за преобразяването на книжния базар в Хасково

Трите най-добри проекта за преобразяването на книжния базар бяха отличени от журито на пленера Арт зона Хасково.

Първото място и награда от 3 000 лв. спечели екипът от Ловеч – Антонина Тритакова, Георги Събев и Росица Мирчева. Второто място и 1 000 лв. е за проекта на Манол Манолов от Хасково, а третото и 500 лв. е за визията на Михаил Дянков от София.

Сега авторите на трите проекта ще имат допълнително време да ги доразвият, след което те ще бъдат подложени на обществено обсъждане. Решение кой проект да бъде реализиран ще вземе общинският съвет.

Награди
Наградените проекти

Целта е в центъра на Хасково да се създаде едно уникално арт пространство без аналог в страната. В него ще могат да бъдат подреждани изложби, да се изнасят театрални спектакли и концерти. Отделно ще има зона за отдих. Стойността ще е между 200 000 и 300 000 лв. Кметът Станислав Дечев благодари на всички участници и награди призьорите.

ПленерПобедителите бяха избрани от жури в състав: проф. д-р арх. Тодор Булев – председател на УС на САБ, арх. Владимир Милков – председател на УС на КАБ, арх. Константин Димов – член на УС на КАБ, Председател на комисията по международна дейност, арх. Десислава Стоянова – носител на Първа награда в Националния конкурс Сграда на годината 2021, арх. Делчо Делчев – съосновател на Сдружение Трансформатори, арх. Веселин Серкеджиев – член на УС на САБ, арх. Тодор Грозев – главен архитект на Община Хасково, резервен член на журито – ланд. арх. Александър Недев.

Архитекти представиха идеите си за преобразяване на книжния базар в Хасково

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button