Любопитно

Яница Каплан с наградата „Почетен селянин“ на Хухла

Яница Каплан е носител на голямата награда „Почетен селянин“ на Хухла, съобщават от община Ивайловград.

„Мистериите на Хухла“ се проведоха на 7 и 8 октомври. Яница Каплан е наградена за големите й заслуги за възстановяване на читалището в селото.

Програмата започна в петък с откриване на изложба на Общински исторически музей – Ивайловград с артефакти от археологическите разкопки в местността Балък дере (Хухленското кале) и музикално-поетична вечер с участието на Петя Цонева – Победител в Национален конкурс за поезия „Ивайло Балабанов“ и талантливата флейтистка Златина Георгиева, която е с хухленски корени.

ХухлаСъбитията продължиха и в събота с панихида, отслужена от отец Георги в памет на избитите през 1913 година хухленци от гюмюрджинските милиции.

Мистериите се пренесоха на Амфитеатъра на връх „Св. Илия“ над село Хухла с участието на Хор за автентични песни и фолклор – село Свирачи, Мими Николова – първата носителка на „Златния Орфей“, Петя Цонева и световно известния квартет „Ева“ с кавалджията Костадин Генчев и Ивайло Кънев – археолог на „Балък дере“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button