Спорт

2 стотни лишиха Галина от бронз на световното

Галина НиколоваСамо две стотни не стигнаха днес на харманлийската спринтьорка Галина Николова, за да спечели бронз във финалното бягане на 200 метра на световното първенство до 17 години в Лил, Франция.

Републиканската ни шампионка за девойки младша възраст финишира четвърта с нов национален рекорд в дисциплината – 23,64 сек. Постижението й обаче отново се оказа недостатъчно, за да грабне медал от световното. Преди дни възпитаничката на Димитър Карамфилов остана четвърта и в бягането на 100 метра.

Шампионка на 200 м в Лил стана британката Дизайър Хенри с впечатляващите 23,25 сек – най-добър резултат в света за сезона. Среброто стана притежание на Кристиан Бренан от Канада, която записа личен рекорд от 23,47 сек. Трета, на две стотни пред Галина, финишира Шерика Джаксън от Ямайка с 23,62 сек.

Въпреки че си тръгва без медал от шампионата на планетата, харманлийската спринтьорка се представи блестящо с лични рекорди в двете дисциплини и подобрен национален рекорд на 200 м.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георги Василев
Георги Василев
01.08.2011 16:12 16:12

Боян Михайлов стана световен вицешампион на световното първенство по кану-каяк за младежи до 21 години. Само една хилядна не достигна на харманлиеца за да се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка на гребния канал в Бранденбург – Германия. Шампионът на планетата на С1 200 м отново бе определен с фотофиниш. Бразилецът Исакес грабна златото и не позволи на българина да триумфира изцяло. Въпреки това успехът за Боби е исторически! Страхотната му форма му донесе и четвърто място в дисциплината С1 500 м. Леко разочарован Боян сподели, че състезателната година за него приключва и се оттегля в заслужена почивка. 18 г харманлиец обаче няма за какво да съжалява след като записа страхотен сезон: трикратен републикански шампион на 200, 500 и 1000 м, Европейски шампион на 200 м и вицеевропейски на 500 м, а сега увенча края на сезона и с сребро от световното. Н страницата си във Фейсбук Боби има специален поздрав и извинение от Световната федерация по кану-каяк, за това че се е наложило дълго да чака, докато фотофинишът определи шампиона на планетата на едноместно кану 200 м.

.

Back to top button