Регион

Граничен полицай прекарва развалено месо и кашкавал от Гърция

Месо, илюстрация30-годишен граничен полицай е задържан във връзка с контрабанден внос на месо и кашкавал през границата с Гърция, съобщават от областната дирекция на МВР Хасково.

Вчера органите на реда са конфискували 7000 кг месо и кашкавал с нередовни документи. По сигнал на бТВ е установено, че през граничен пункт „Капитан Петко Войвода“ край Свиленград преминават 2 товарни микробуса с месо без документи за вътрешно общностна доставка. Те са управлявани от 27-годишен от село Рупча/Бургас/ и 42-годишен от Илинден /Благоевград/. По обяд двата автомобила спират пред месокомбинат в Свиленград, при което съвместно с митнически служители им е извършена проверка на товара.

Установени са 7037 кг овнешко, пилешко и телешко месо и кашкавал с нередовни документи и липсващи товарителница и ветеринарно медицинско свидетелство от изпращащата страна. Проверяващите са констатирали, че част от месото е недекларирано, а друго е с изтекъл срок на годност. Задържани са двамата шофьори.

Ролята на граничния полицай била да преведе единия микробус през граничния пункт – той се качвал на Гръцко и шофирал автомобила през границата, обясниха от МВР Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
asan
asan
11.07.2011 14:14 14:14

TOVA SME se nara4a balgarin vsi4ko bg davay napred kam stara planina gorda

Сеч
Сеч
11.07.2011 15:12 15:12

Защо се спестява името на месокомбината? Нека всички знаят кой мошеник предлага ментета и боклуци на хората! Мулетата са ясни, рушветчията е хванат, но виновният си жевее живота, с леки финансови загуби.

ккк
ккк
11.07.2011 17:00 17:00

Получателят е бил софийска фирма

ha
ha
12.07.2011 12:39 12:39

TOVA SA BURDENIS I SARANDIEV SVILENGRAD

Back to top button