Хасково

Кануистът Боян Михайлов от Харманли с 3 титли от републиканското

Снимка: Сакар нюз18-годишният харманлиец Боян Михайлов спечели 3 титли на провелото се през уикенда на гребния канал в Пловдив Републиканско първенство по кану-каяк за юноши и девойки старша възраст. 

Само седмица след триумфа на европейското за младежи в Загреб, където Боян стана европейски шампион на едноместно кану 200 м и вицешампион на С1 500 м, Боян стана герой и в родни води. 

В трите дисциплини, в които участва на републиканското първенство, възпитаникът на Матей Калпаков показа класа над всички свои опоненти. На едноместно кану 200, 500 и 1000 метра Боян финишира далеч преди останалите участници. По този начин той затвърди репутацията си на най-силният кануист в България до 19 годишна възраст. 

С още куп медали се завърнаха харманлийските гребци от Републиканското в Пловдив. Отличия взеха както юношите старша възраст в каяка, така и девойките старша и младша възраст и най-малките – деца до 14 години. По този начин спортен клуб по кану-каяк „Хеброс“ се утвърди като един от водещите в страната, след „Локомотив“ Русе и АФД „Тракия“ – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button