Хасково

Погват вносителите на гръцки дини

ПротестътМинистерството на земеделието и храните започва масирани проверки на всички лица, които превозват дини от Гърция. Проверките няма да възпрепятстват търговията у нас, а ще имат за цел да гарантират качеството на вносната продукция на българския пазар, коментират от ведомството на Мирослав Найденов. 

Ще се проверява и изрядността на документите със съдействието на Национална агенция за приходите и Гранична полиция.

Мярката на Министерството на земеделието и храните идва дни след протеста на производителите на дини от Любимец. Недоволството на стопаните бе предизвикано от ниската изкупна цена, която им предлагат търговците. Още в началото на сезона те им предлагат цена от 15-20 стотинки на килограм, което не може дори да покрие разходите на производителите. Причината според българските производители е вносът на евтини дини от Гърция.

Родните производители настояха за строг контрол по границите при вноса на плодове и зеленчуци, както и да се обмисли варианти за промяна в субсидирането – да получават пари за килограм продукция, а не както е сега – само за площ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
toqga
toqga
11.07.2011 15:49 15:49

bg. upravnicite da vzemat da se pou4at ot gr.upravnici i togava da govorqt 4e ve4e sme mnogo sme6ni a na garckite proizvediteli kak im se opravdava ama horata tam vzemat subsidiq za vseki kilogram 0,15evro kade sme nie pak mai ni nqma nikade tap narod slaba darjava det se vika

Анонимен
Анонимен
11.07.2011 18:11 18:11

4e to na proizvoditelite ilev za kilo shte im e malko

Back to top button