Регион

АПИ предупреждава: Не ползвайте стария път за Пловдив ако не искате да обикаляте

Нови отсечки от стария път от Хасково до Пловдив ще бъдат затворени за ремонт, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Досега се ремонтираше отсечката от близо 12 км между Пловдив и Садово. Асфалтирането там вече е завършило, като е положена маркировка.

От утре започва ремонт на следващите етапи, като ще се работи едновременно в участъците Садово – Поповица, Поповица – Първомай и Първомай – Бяла река. Отсечките ще бъдат затворени за движение, а трафикът ще преминава по обходни маршрути.

ПътОбходният маршрут на отсечката от Садово до Поповица е по пътя: с. Поповица – с. Селци – с. Богданица – с. Болярци – с. Караджалово – с Катуница – с. Ягодово.

За отсечката от Поповица до квартал „Дебър“ на Първомай в посока Хасково трафикът ще преминава през Поповица – Милево – Мирово – Чирпан – Ценово – Димитровград – Хасково. Товарният трафик към Пловдив ще е по магистрала „Марица“, а леките автомобили ще се движат по маршрута Хасково – Първомай – Градина – автомагистрала „Тракия“.

За участъка от квартал „Дебър“ през с. Бяла река до границата с област Хасково в посока Хасково обходът е през Поповица – Милево – Мирово – Чирпан – Ценово – Димитровград – Хасково. В посока Пловдив маршрутът е през Хасково – автомагистрала „Марица“ – Плодовитово – Милево – Поповица.

Ремонтите трябва да приключат до края на ноември тази година. Предвидено е преасфалтиране, подобряване на отводняването, нова маркировка и ограничителни системи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
саане
саане
10.10.2022 20:49 20:49

А хасково-върбица кога ????

Пекън
Пекън
10.10.2022 22:06 22:06
Отговор до  саане

Хаскововска област не правят нищо

Реалист
Реалист
10.10.2022 22:59 22:59

Изумително е да се ремонтира приличен път, а този от табелата Хасковска област приличаш на разорана нива да си стои в същото положение?

Анонимен
Анонимен
10.10.2022 23:44 23:44

Знаете ли къде е с. Караджалово и къде е с . Караджово

Milen
Milen
11.10.2022 8:06 8:06

Участъкът в Хасковсща област (кааза) ще го ремонтира Ердоган, защото ще премине към Одрин, заедно с кържалъка.

Йордан
Йордан
11.10.2022 12:22 12:22

А товарния трафик за Първомай от Пловдив от самолет ще го пускат като и моста на Марица е забранено за над 5 тона. Този въпрос защо не е зададен ?

Back to top button