Хасково

Почистиха 7 незаконни сметища за месец

7 нерегламентирани сметища са почистени през септември, съобщават от Регионалната инспекция по околна среда и водите – Хасково.

Сред тях са сметище по пътя между селата Книжовник и Долно Войводово, в близост до изхода на Хасково край стария път за село Конуш, в района на бившата „Ерозия“ и в землището на харманлийското село Орешец край пътя за язовир „Кефаля“.

През септември от инспекцията са извършили 119 проверки на 97 обекта. Издадени са 6 наказателни постановления за общо 1 600 лв.

По Закона за водите са съставени актове на ВиК-Хасково заради пречиствателната станция в свиленградското село Мезек – неизпълнение на собствения мониторинг на концентрацията на емитираните замърсители в отпадните води.

По същия закон са сключени споразумения с фирма за ликвидирани минни участъци от Маджарово за неподдържане на необходимото качество на водата в съответствие с нормативните изисквания и условия на разрешителното за заустване в размер на 700 лв. Същата е процедурата с фирма за бетон в Свиленград за неподдържане на пречиствателните съоръжения в техническа и експлоатационна изправност в размер на 350 лв.

По Закона за управление на отпадъците са съставени актове на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград за не извършена техническата рекултивация в срок на сгуроотвал „Горен бюк“ и първа секция на сгуроотвал „Галдушки ливади“. По същия закон са съставени актове и на кмета на община Симеоновград за неизпълнено предписание за почистване на нерегламентирано сметище. Санкционирана е и частна фирма от Харманли за нерегламетирано третиране на стари автомобили.

През месеца са приети 35 сигнала от граждани, като на „Зеления“ телефон са постъпили 14 сигнала. За периода са извършени 20 проверки по постъпили сигнали и жалби.

За лечение в специализирания център в Стара Загора са изпратени 1 щъркел, 1 прилеп и 1 бухал.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button