Спорт

Състезателите на „Компас“ с поредни успешни стартове, следва Приз „Хасково“

На последните две дисциплина от Държавните първенства за всички възрасти, и то най-трудните – Нощното и Маратона, домакинстваха от Браунтим – Велико Търново.

В нощното състезание, което се проведе в Горна Оряховица със старт-финал стадион „Локомотив“ участваха 250 състезатели от клубовете от страната. Хасковският „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев участва с 10 състезатели от 14 г. до 45 години. Най-добре се представи Николай Попов, който спечели бронзовото отличие в групата на 45-годишните мъже, а Делчо Йорданов се нареди веднага след него в същата група.

ОриентиранеПостижението на Даяна Попова, която зае 4-то място в групата на 20-годишните девойки е с най-голяма стойност, като се има предвид, че на моменти водеше в класирането и накрая изостана само на 4 секунди от бронзовото отличие. Успешно се представиха и Даниел Йорданов с 12-то място при батковците на 14 години, както и Дияна Янева с 14-то при 16 годишните и Ванеса Бачварова и Христина Дюлгерова при 16-годишните с 16-то и 18-то място.

В неделния ден се проведе тежката и дълга Маратонска дистанция в местността Буковец на билото на Стара планина, в която имаха право да участват само състезатели навършили 18 години. По трудните трасета на силно пресечения терен от „Компас 1994“ се представиха с две девойки и двама ветерани над 45 г. Дияна Янева постигна 10-то място при 18-годишните, а Делчо Йорданов и Николай Попов завършиха 6-ти и 8-ми при 45-годишните.

На 5 и 6 ноември предстоят стартовете от Приз „Хасково“, в програмата на които е включено Нощно състезание.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button