Хасково

Над 14 000 провериха здравния си статус в НАП – Хасково

Над 14 000 жители на Хасковска област са изяснили здравния си статус от началото на годината с помощта на НАП, съобщават от офиса на приходната администрация.

Това е била най-търсената услуга през първите 9 месеца на годината, осъществена чрез лично посещение в Агенцията. Сред най-желаните услуги, предоставяни от НАП в Хасково, са още „Прием на данъчни и осигурителни декларации“, която са ползвали над 9 700 души и „Издаване на персонален идентификационен код (ПИК)“, какъвто са заявили близо 5 700 хасковлии.

Други 10 700 клиенти пък са посетили администрацията, за да платят данъци, здравни и други осигуровки, както и дължими суми към други институции чрез ПОС терминално устройство. Това им спестява такса за превод и време за отразяване в личната им данъчно-осигурителна сметка.

Всеки може да провери здравноосигурителните си права не само на място в офиса, но и по още два начина. Чрез Портала на НАП и е-услугата „Справка за здравноосигурителния статус“, която е със свободен достъп и освен актуално състояние на статуса, дава информация още за периодите с прекъснати здравноосигурителни права.

Вторият начин е с обаждане на денонощния телефон 0700 18 700 на цена, съгласно тарифата на съответния оператор. Услугата е автоматична и изисква само въвеждане на ЕГН чрез клавиатурата на телефона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button