Хасково

Всяко трето бебе в Хасково носи име от турски сериал

Днес в АГО изписаха малката Мария

Днес в АГО изписаха малката Мария

Хасковските майки продължават да кръщават децата си на нашумели фолк певици. От началото на годината до сега един от най- предпочитаните женски имена са на фолк дивите Габриева, Андреа и Емануела.

„Забелязва се една благоприятна тенденция. Родителите се връщат все повече и повече към българските имена„, коментира началникът на хасковското АГО д-р Стефка Христова. Все по-често се избират традиционните Димитър, Иван, Георги, Мира, Яна, Божидара.

Не може обаче да се отрече фактът, че всяко трето проплакало бебе в Хасково е кръстено на любимите герои на мама и татко от нашумелите турски сериали – Инджи, Ферхунде, Мерт, Мелиса, Умут, Аслъ, Еда, Бурчин и Бату.

Децата от ромски произход продължават да се кръщават на Исус.

От началото на годината до сега в хасковското АГО са проплакали 523 бебета. Съотношението на новородените от български, турски и ромски произход са 1:2:3.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Амед
Амед
12.07.2011 15:36 15:36

Така е само ромите да раждат щото само те получават детски. А на другите по едно дете им стига.

Анонимен
Анонимен
12.07.2011 19:03 19:03

И АЗ ИСКАМ ДА БЪДА РИМЛЯНИН И ДА ИМАМ ДАМО ПРАВА И НИКАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ДЪРЖАВАТА…….

dici
dici
12.07.2011 21:57 21:57

ne vimam detski 11 god za6toto sam s golqm dohod i ne mi se polaga . sqka6 imam porok i ne pla6tam danaci na darjavata tova mai ne e diskriminaciq za edna balgarka

aaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaa
16.07.2011 14:14 14:14

ДОБРЕ ДОШЛИ В ТУРСКАТА ПРОВИНЦИЯ ХАСКОВО!!!

Back to top button