Хасково

Утвърждават маломерни паралелки в 4 училища в община Хасково

Предложение за утвърждаване на маломерни паралелки в четири училища в общината ще разгледа на сесията в петък хасковският общински съвет.

В общината са постъпили мотивирани искания от директорите на хасковските училища „Св. Св. Кирил и Методий“ и „Васил Левски“ за утвърждаване на маломерни паралелки.

Става въпрос за общо 5 паралелки. 4 от тях са в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – една в първи клас с 13 деца, в пети клас с 16 деца, в шести клас със 17 деца и в седми клас с 11 ученици. В СУ „Васил Левски“ паралелката е в 12 клас с 11 зрелостници.

Постъпили са искания и от директорите на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Конуш и ОУ „Христо Ботев“ в село Динево за сформиране на паралелки с по-малко от 10 ученици.

В училището в Конуш това е самостоятелна паралелка в трети клас с 9 деца. В училището в Динево са две паралелки. Едната е слята паралелка с 9 ученици в пети и шести клас, а другата е самостоятелна паралелка в седми клас с 6 ученици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button