Любопитно

Над 2 700 ученици се борят за приза „Екошампиони“ в Хасково

Над 2 700 ученици от 6 училища ще се борят за приза „Екошампиони“ в Хасково, съобщават от общината.

Победител ще бъде училището, в което се преподадат най-много еко уроци и се съберат най-много пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. Участват СУ „Св. Паисий Хилендарски“, ОУ „Шандор Петьофи“, Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“, Спортно училище „Стефан Караджа“, Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“, Основно училище „Христо Ботев“ в село Войводово.

Кампанията обхваща всички ученици от 1 до 12 клас от регистрираните училища и има за цел да ангажира децата и техните семейства да събират отпадъците си разделно.

До 11 ноември 2022 г. учениците трябва да съберат и предадат за рециклиране празни опаковки от пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. До тази дата в училищата ще се провеждат и еко уроци по темата за разделно събиране с материали.

На 11 ноември по предварително съгласуван график екип от организаторите ще измери събраните количества от всяко училище и ще ги предаде за рециклиране.

Голямата награда за победителя е изграждане на „Зона за еко-междучасие“ в училището, оборудвана с места за сядане и почивка, малка библиотека с книги и настолни игри, масичка и информационно табло. Зоната ще бъде модулна, така че да може да се постави на най-подходящото за целта място, избрано от училищното ръководство.

А всяко училище, участвало в кампанията ще получи като награда: 5 футболни топки, 5 баскетболни топки, 5 волейболни топки, както и грамота за участие с отбелязаното количеството събран за рециклиране материал.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ИСМАИЛ
ИСМАИЛ
14.10.2022 21:37 21:37

ПРОСТИ БЪЛГАРИ , СПАСЕНИЕТО Е ВЪЗРАЖДАНЕ ! ГОМНА МИРИЗЛИВИ , ОТРОВИХТЕ НАРОДА СИ ЗАРАДИ КЕФА НА НЯКОЙ БОКЛУК , КОЙТО ВИ Е ПРОДАЛ НА ХОРА КОИТО НЯМАТ МОРАЛ , ЦЕННОСТНА СИСТЕМА И ВСИЧКИ ТЕЗИ ВИСШИ КАЧЕСТВА ! БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВЪЗКРЪСНЕ КАТО ФЕНИКС И ТОГАВА ЖАЛНА ВИ МАЙКА КОПЕЛЕТА УМРЕЛИ ! ЩЕ ИМА ТРЕПАНЕ !

Анонимен
Анонимен
15.10.2022 3:57 3:57
Отговор до  ИСМАИЛ

Застреляй се! Заради такива като тебе ме е срам, че съм българин. Вие сте малоумни тъпанари, които ще затрият държавата

x_X
x_X
15.10.2022 11:36 11:36
Отговор до  ИСМАИЛ

Майко мила, ако не ти плащат (в рубли, естествено) или не си родом от масква, имаш нужда от професионален преглед от специалистите в клиниката между Хасково и кв. Болярово. Пробвай, там може да те избавят от фениксите, които сънуваш.

Back to top button