Хасково

Хасковски готвачи и сладкари заинтригуваха италианската преса

ВестникътСтатии за практиката на учениците от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ публикуваха италианските вестници „Prealpina“ и „Sempione“, похвалиха се от школото. От там припомнят, че техните възпитаници баха в страната на Ботуша от 20 юни до 8 юли.

В град Сесто Календе, в близост до Милано, 15 момчета и момичета, изучаващи професиите готвач и сладкар, обогатиха професионалните си умения. В реномираните заведения „Alle“, „Lido Verbano“,“Casa della pasta Fresca“, „La Battega del Pane“ те усвоиха технологията на приготвяне на традиционни италиански ястия и десерти, запознаха се с особеностите на метода „Al dente“, технологичния дизайн и художественото оформяне на готовите кулинарни изделия. Организиран бе ден на българската национална кухня.

Посетени бяха много забележителности в градовете Торино, Милано и разположените на езерото Лаго ди Маджоре Анжера, Арона, Стреза и красивия остров Изолабела.

Учениците се сдобиха с документ Европас, който ще допринесе за увеличаване на шансовете им за професионална реализация на Европейския пазар на труда, а някои от тях дори получиха предложения за работа.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ммм
ммм
12.07.2011 15:49 15:49

браво на децата и наи ве4е на прекрасната им деректорка

оххх!
оххх!
12.07.2011 16:02 16:02

Браво на децата! Ама защо така се дразня от лош правопис?! ! Нормално ли е в 21 век да имаме дЕректори? Не е ли унизително да не можеш да напишеш 1 коментар?!

Back to top button