Хасково

Галерия „Лицо“ става информационен център за 400 хил.лева

Галерия Лицо, архивОбластен информационен център ще заработи в началото на новата година в Хасково, съобщи за Haskovo.info ръководителят на проекта Юлия Динкова. Днес министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев подписа договорите за директно предоставяне на средства за изграждане на центровете. На церемонията присъстваха представители на 27 общини, сред които кметът на Хасково Георги Иванов.

Изграждането на центъра ще струва близо 400 хиляди лева. Средствата са осигурени на 100% от оперативната програма „Техническа помощ“. В него ще работят трима специалисти. Целта е всеки да има правото на безплатна професионална информация за това какви са отворените възможности по програмите на ЕС.

Центърът ще работи в следващите 3 години. Служителите в него ще ходят на място в общините и селата от региона и ще организират информационни дни с помощта на кметовете по места. 

Информационният център в Хасково ще се намира в малкия Бизнесцентър, в бившето помещение на Галерия „Лицо“. Там ще има и компютри с безплатен интернет, който гражданите ще могат да ползват. 

Освен в Хасково, центрове ще заработят и в общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище, Шумен и Ямбол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button