Спорт

Васил Ривов ще е капитан на отбор на държавното първенство на Италия

Националът Васил Ривов, състезател от хасковския карате клуб „Вадо-рю“, замина за италианския град Флоренция за участие в Държавното отборно първенство на Италия по олимпийско карате.

Той ще се бие за флорентинския карате клуб Team Karate Puleo Firenze. Треньорът на клуба Франческо Пулео определи хасковлията Ривов за капитан на отбора, което е поредното огромно признание за българския национал.

След кратък лагер във Флоренция в петък отборът ще се отправи за столицата Рим, където през уикенда ще се проведе държавното отборно първенство. Тимът ще се състои от 22 състезатели и ще има гарнитури в четирите дисциплини: отборно мъже, отборно жени, отборно юноши и отборно девойки.

КаратеВ държавното първенство на Италия ще участват над 100 отбора във възрастите – мъже и жени, юноши и девойки. През последните години това е най-силното отборно първенство в Европа и едно от най-силните в света. По регламент на Италианската федерация всеки клуб има право на двама чужденци.

КаратеБългарският национал Ривов е 28 в ранглистата на Световната карате федерация в категория до 67 кг при мъжете. Негови конкуренти в останалите отбори ще са други изявени състезатели от световното татами като С. Бабакар от Испания (6-ти в ранглистата +84 кг), А. Абделазис от Египет (номер 1 в ранглистата до 75 кг), М. Тадиси от Унгария (5-ти в ранглистата до 67 кг).

КаратеОтборното първенство по олимпийско карате е най-атрактивната дисциплина. Преди всяка отборна среща треньорът на клуба определя 5 състезатели и записва тяхната поредност, кой в коя битка ще излезе на татамито да играе – от първа до пета. Така на татамито могат да се паднат да играят състезател 60 кг от единия отбор със състезател 100 кг от другия отбор. Успех в отборната срещата постига отборът спечелил повече победи.

„Пристигнах в Италия с нагласата да поведа отбора на Team Karate Puleo Firenze към спечелване на призови отличия“, заяви националът Ривов след кацането си във Флоренция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button