Регион

Ток уби шофьор на самосвал с варовик край село Крум

Кариера, архивШофьор на камион с кош е загинал при трудова злополука в началото на юли, съобщи за Haskovo.info директорът на Инспекция по труда – Хасково Емил Боботанов. Инцидентът е станал на 2 юли сутринта около 8:00 часа на кариера „Керешлика“ край димитровградското село Крум.

Мъжът е работел там като шофьор. Бил е назначен на трудов договор към старозагорска фирма. В злополучния ден е трябвало да извърши транспортиране на добит варовик от кариерата. Предполага се, че се е опитал да почисти коша на камиона, но закачил далекопровод. Последвал токов удар, който завършил с фатален край за шофьора.

Мъжът бил намерен от свои колеги, които повикали Спешна помощ. Дошлият на място екип констатирал смъртта на работника. „За жалост загиналият човек сам е виновен за злополуката“, коментира Боботанов.

Той допълни, че през миналия месец служителите на Инспекция по труда в Хасково са направили 178 проверки, констатирали са 555 нарушения и са съставили 74 акта. 

21 от тях са заради несключени трудови договори. Съставен е 1 акт за намалено работно време и 13 – за неспазването му.

За това лято Инспекция по труда е дала разрешение за работа на 17 младежи на възраст 16-18 години. По време на ваканцията те работят като маникюристи, козметици, сервитьори, пробовземачи, продавачи, помощник готвач и мияч. Издадено е и едно разрешение за работа на 16-годишно момиче, което ще работи като сервитьорка в заведение на плувен басейн в Любимец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ivan ivanov
ivan ivanov
14.07.2011 0:11 0:11

da doidat da napravqt proverka v dimitrovgrad firma standart,himremont

Back to top button