Хасково

След дебат: утвърдиха маломерните паралелки в 4 училища в община Хасково

Общинският съвет единодушно утвърди маломерни паралелки в 4 училища в община Хасково.

4 от тях са в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – една в първи клас с 13 деца, в пети клас с 16 деца, в шести клас със 17 деца и в седми клас с 11 ученици. В СУ „Васил Левски“ паралелката е в 12 клас с 11 зрелостници.

Постъпили са искания и от директорите на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Конуш и ОУ „Христо Ботев“ в село Динево за сформиране на паралелки с по-малко от 10 ученици.

В училището в Конуш това е самостоятелна паралелка в трети клас с 9 деца. В училището в Динево са две паралелки. Едната е слята паралелка с 9 ученици в пети и шести клас, а другата е самостоятелна паралелка в седми клас с 6 ученици.

Общинският съветник от „Демократична България-Обединение“ Деян Янев каза, че общината ще трябва да дофинансира паралелки с малко над 11 000 лв. Той поиска да се проучи проблема защо в средищното училище в Динево не учат всички деца от съседните села, а те пътуват до града.

Камен Тодоров от БСП попита защо докладната не е внесена преди 15 септември и обвини общинската администрация в неразбиране на ситуацията.

Кметът Станислав Дечев заяви, че на комисиите на общинския съвет всичко е било подробно обяснено, а докладната се внасяла сега, защото данните били предоставени по-късно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button