Хасково

Вдигнаха заплатите на селските кметове със 150 лв., ДКЦ 1 ще тегли 100 000 лв. кредит

Общинският съвет прие единодушно Диагностично-консултативен център 1 да изтегли инвестиционен кредит в размер на 100 000 лв., като и заплатите на селските кметове да се вдигнат със 150 лв.

Увеличението на възнагражденията на кметовете е по равно. Така считано от 1 октомври повечето от кметовете ще получават 1 395 лв., а тези на селата с над 1 000 жители, каквито са Войводово, Малево, Узунджово – по 1 450 лв.

Haskovo.info припомня, че искането за кредита от Първа поликлиника е заради забавяне на регулярни плащания от Здравната каса и настъпили затруднения при спазване на условията по сключен договор за текущ ремонт на помещения и лечебни кабинети.

За да не се забави заснемането на сградата, изготвянето на енергиен доклад за саниране, както и доставка и монтаж на покривна соларна система, са необходими средства за тези разходи. Постъпила е оферта от банка за оборотно финансиране под формата на овърдрафт в размер на 100 000 лв. със срок 12 месеца при 2.50% годишна лихва. Кредита ще се обслужва от дружеството.

Общинските съветници приеха данъкът върху таксиметровия превоз на пътници да се намали от 360 на 300 лв.

От 40 точки в дневния ред 14, отнасящи се до разпореждане с общинска собственост, не можаха да съберат необходимото мнозинство и не бяха приети. С гласове на „против“ или „въздържал се“ най-често гласуваха съветници от ДПС, „Българе“, БСП и „Демократична България“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button