Хасково

Скарлатина в Хасково, от РЗИ успокояват родителите

Д-р Снежана Иванова11 случая на скарлатина са регистрирани от началото на юни до края на миналата седмица, сочи справката на Регионалната здравна инспекция. Само през първите дни на юли заболелите са 5.

 „Въпреки че най-засегнатите по принцип са деца на възраст между 3 и 7 години няма опасност от епидемия по детските градини“, успокои директорът на дирекция „Надзор на заразните болести“ д-р Снежана Иванова.

Скарлатината е вид шарка, която се характеризира с висока температура, типичен обрив и ангина. Заразяването се извършва по въздушно-капков път и посредством контакт със заразени предмети. Инкубационният период на заболяването е до 12 дни.

Заболеваемостта през юни е в границите на нормалното, дори стойностие са по-ниски в сравнение със същия период на миналата година, уточниха от Регионалната здравна инспекция. Най-много са ухапванията от кърлежи. Регистрирани са 10 случая на марсилска треска и лаймска борелиоза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button