Хасково

Водата в басейните чиста, актовете за тютюнопушене намаляват

Басейн, архив16 от 19-те регистрирани басейна в Хасковска област работят през летния сезон. Резултатите от взетите проби на водата в тях са добри, съобщи заместник – директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Делчо Янев.

По думите му собствениците на плувните комплекси спазват изискванията да следят за качеството на водата като вземат проби един път седмично.

Междувременно здравните инспектори са проверили 242 заведения в региона във връзка с Наредбата за тютюнопушене.

Издадени са 15 предписания и 10 постановления на физически лица на стойност 1900 лева, съобщи директорът на дирекция „Промоция на здравето“ д-р Иван Александров. Актовете за тютюнопушене, издадени от регионалното звено от началото на летния сезон, са значително по-малко отколкото тези по време на зимния и пролетния сезон, коментира д-р Александров. Това се дължи на топлото време и на факта, че почти всички заведения имат маси на открито.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
булбузанов
булбузанов
14.07.2011 13:59 13:59

абе д-р янев какви ги дрънкаш бе басейните били чист– аз съм по цял ден на бад(сейна и по 10 пътя пикая във водата бе

...
...
14.07.2011 14:51 14:51

xqxx .. naii-dde*eLLitte ! 😀

:)
:)
14.07.2011 17:45 17:45

EMi horata sa napravili toaletni ti pikaesh v vodata i posle se kapish v neq. Ne mislish li che za mlad chovek ne e kulturno tova i daje nehigienichno

Back to top button