Спорт

Диа на 1/4 финал на турнир за 220 000 долара

Диа ЕвтимоваХасковската тенисистка Диа Евтимова сътвори истинска сензация на турнира в австрийския курорт Бад Гащайн, който разпределя награден фонд от 220 000 долара. За пръв път в кариерата си 24-годишната ни националка се класира за четвъртфиналите на състезание на WTA.

С четири поредни победи Диа преодоля успешно квалификациите и първия кръг от основната схема. В оспорван мач за място на четвъртфиналите третата ракета на България отстрани днес с 3:6, 6:4, 6:3 австрийката Никола Хофманова, която получи „уйлд кард“ от организаторите.

Големият успех донесе на Евтимова чек от 5 340 долара и  70 точки за световната ранглиста, в която сега е № 239. Активът ще й бъде достатъчен, за да постави личен рекорд и да подобри поне с десетина места най-предното си класиране досега – № 195 през август миналата година.

На четвъртфиналите в Бад Гащайн Диа ще се изправи срещу победителката от мача между хърватката Петра Мартич /№89 в света/ и играещата с „уайлд кард“ австрийка Патрисия Маир-Ахлайтнер, която е 109 -та.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button