Любопитно

„Галаксико“ спечели „Златна роза“ на фестивал в София

Танцьорите от димитровградския ОЦТИ „Галаксико“ спечелиха една от двете най-престижни награди – „Златна роза“, на „Sofia open dance festival“ в зала „Арена Армеец“ в столицата.

Тя се присъжда на двете най-добри хореографии, взели участие във цялата фестивалната програма. Димитровградските грации – Антоана Стефанова, Жаклин Златева и Джорджия Рая Влахова, заслужиха отличието с изпълнението на танца „Звездите на Боливуд“. Другата награда беше присъдена на фолклорен танцов състав.

БалетМалките възпитаници на хореографа Тихомир Митев успяха да спечелят купи, медали и дипломи, като завоюваха и Купата на кмета на Столична община с танца Па де дьо от Лешникотрошачката в изпълнение на Мартин Димитров и Габриела Антонова.

Балет„Галактическите“ се представиха с 18 танца. Димитровградчани спечелиха „Златна роза“, Купата на кмета, 4 купи в категориите за формации и общо 8 първи, 4 втори и 1 трето място.

На балета му предстои организацията и домакинството на 16-то издание на националния конкурс „България танцува“, който ще се проведе от 18 до 20 ноември в спортна зала „Младост“. Участниците се регистрират до 30 октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button