Хасково

Томас Маковски: „Книгата на Роси не е просто роман- тя е триумф“

Роси

Росица Караджова

Книгата на Роси не е просто роман- тя е триумф„, коментира пред Haskovo.info бъдещят режисьор на филма „Ритимът на сърцето“ Томас Маковски. Филмът ще бъде направен по едноименната книга на Росица Караджова, чиято втора премиера бе тази вечер в препълнената зала на театъра.

Роси започва да пише книгата веднага след финала на шоуто „Байландо“ по Нова телевизия. В нея тя разказва своята история на глухо момиче, което преследва своята мечта в този „черно-бял“ за нея свят. Във филмовата продукция, чийто първи снимачен ден все още не е уточнен, Роси ще играе главната роля. Тя ще си партнира със своята танцова половинка и хореограф Светлин Димитров.

След многобройно писане до десетки издателства в България, само едно от тях се съгласява да издаде книгата. „Писах на много хора, но те дори не си направиха труда да ми върнат какъвто и да е отговор“, разказа Роси. След като е имала и готов вариант на сценария за филма тя го изпратила и на няколко холивудски продуценти.

Томас Маковски

Томас Маковски

Не след дълго получила отговор от Томас Маковски, който от вчера е в България специално заради днешното представяне на книгата. „Все още не знаем кога ще започнат снимките, но се надявам това да стане в най-скоро време“, уточни режисьорът на „Ритъмът на сърцето“.

Haskovo.info научи, че България също ще бъде снимачна площадка на холувудската продукция. Томас Маковски си е партнирал в продукции заедно със Стивън Спилбърг, Стивън Шоу и Мартин Шийн.

На тазвечершното представяне на книгата си Росица Караджова получи от община Хасково статуетка на Св. Богородица. Съюза на глухите в България даде на ученичката от Професионалната гизназия по лека промишленост медал за особени заслуги. От своя страна, Роси подари на публиката един валс. 

Цената на книгата е 8 лева и вече се разпространява на книжния пазар. „Иска ми се на всички присъстващи в залата да раздам по едно копие, но за жалост съм в икономияеска криза“, пошегува се Роси.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.07.2011 13:30 13:30

ИМА ЛИ Я НА КНИЖНИЯ ПАЗАР В ХАСКОВО

Back to top button