Хасково

Заловиха наркотрафикант в село Добрич, съсед го хранел с краставици и домати

Тихомир Тилев

Тихомир Тилев

При съвместна операция на Специализиран отряд за борба с тероризма – София и хасковските антимафиоти тази сутрин е задържан 37-годишният Тихомир Тилев. В продължение на 2 години той се укривал от правосъдието, информираха от МВР.

Тихомир Тилев е издирван във връзка с присъда от 2009 г. През 2004 г. Тилев заедно с още трима е задържан да пренася 26,5 кг хероин от Турция за страни от Западна Европа. 

Първоначално Тилев е бил с мярка „задържане под стража“. През 2005 г. Софийския апелативен съд е заменил мярката с домашен арест, след което Видинският съд я променя в гаранция от 1000 лв през юли 2005 г. През  2009 г. Тихомир Тилев е бил осъден от Хасковския съд на 10 години затвор и глоба от 100 000 лева. Присъдата е потвърдена от Пловдивския апелативен съд през ноември 2009 г.

Георги Янчев

Георги Янчев

През май тази година е получена информация, че той се укрива в покрайнините на Димитровград и скоро е локализирано мястото – къща в димитровградското село Добрич, собственост на негов приятел. Със съдействието на специализираните полицейски части, димитровградчанинът е задържан. Полицаите са имами предположения, че може да е въоръжен и опасен, но при задържането Тилев не е оказал съпротива. 

Операцията по задържането се разиграла призори. За случващото се кметът на селото Марин Маринов бил уведомен от хасковските антимафиоти. „Не съм го виждал това момче, дори не знаех, че живее в селото. Знам кои са собствениците на къщата. Те не са идвали тук от месеци. От документ в къщата днес разбрах, че е ипотекирана“, разказа Маринов.

Марин Маринов

Марин Маринов

Повечето съседи в селото бяха категорични, че не са знаели, че някой живее в къщата, не са виждали дори запалена лампа. Обясниха обаче, че често са забелязвали съседът Георги Янчев да прескача през оградата и да влиза в къщата, но не знаели защо.

Георги Янчев живее в двуетажна къща близо до къщата, в която се укривал Тихомир Тилев. Хората разказват, че е бивш собственик на чейндж бюро, а сега препечелва като продава контрабандни цигари. Пред Haskovo.info Георги Янчев разказа, че се занимава с кучета. Живеел с дъщеря си. Знаел за съседа си Тихомир, който му се бил представил като син на собственика на имота.

„Днес разбрах, че всъщност баща му е Ангел Бродския, който е в  затвора и него го позвнавам“, призна Георги. Той бе категоричен, че от съжаление е носел домати и краставици от градината си на Тихомир Тилев, тъй като му се струвал „беден, нямал работа и пари“. „Съседи сме в крайна сметка“, заключи Георги, който обясни, че е виждал Тихомир Тилев да пазарува в близкия магазин. От там обаче бяха категорични, че нямат никаква представа и не са виждали Тихомир Тилев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.07.2011 22:02 22:02

Я ЗАЛОВЕТЕ ЕДИН ИЗВЪНЗЕМЕН ДА ГО ПРОДАДЕМ НА НАСА ТА БЕЛКИМ СИ ОПРАВИМ ИКОНОМИКАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен
Анонимен
15.07.2011 22:59 22:59

georgi negara se izyavil kato yatak……………

Въпрос
Въпрос
16.07.2011 1:43 1:43

Кой е този младеж на най-горната снимка? Няма текст под нито едната… впрочем…Оставаме с впечатлението, че този някой…чака Ятака да му донесе зеленчуците за салата и таратор… А пък ръцете са му поставени отзад, за да се предпази от гръбначно изкривяване.

Back to top button