Хасково

Събират пари за барокамера за терапия на деца с увреждания в Хасково

Благотворителна кампания събира средства за закупуването на барокамера, съобщи управителят на Дневния център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в Хасково Невена Желязкова.

С камерата се прилага хипербарна кислородна терапия на деца с увреждания. Сега най-близката барокамера е в Стара Загора. Апаратурата е на стойност 37 840 лв.

Кампанията е на Фондация „Национален фонд Св. Никола“ – София, като досега е събрана 1/3 от сумата. В центъра е разположена кутия за дарения, като е разкрита и банкова сметка.

СоциалниДневният център за деца между 3 и 18 г. и Преходно жилище за деца от 15 до 18 г. бяха открити през 2020 г. по проект „Подай ръка на нашите деца“. Досега през центъра са преминали 75 деца, като има почасови и полудневни услуги. За всяко дете е осигурен индивидуален подход от специалисти. Сега от услугата се ползват 43 деца.

От 24-часовата услуга в Преходното жилище се ползват деца лишени от родителски грижи или такива, които не могат да бъдат в семейна среда. Сега в жилището се грижат за 5 деца, а от началото на услугата са преминали 10, съобщи управителят Мирослав Янков.

„Подай ръка на нашите деца“ приключва на 1 януари 2023 г. След това финансирането ще бъде от държавата.

Дарителската сметка за барокамерата:

IBAN: BG43PRCB92301039691210
BIC: PRBBGSF
БАНКА: ПроКредит Банк (България) ЕАД

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button