Хасково

Лятната ваканция прати учениците в библиотеката

БиблиотекатаРъст на посещенията отчитат от детския отдел на регионалната библиотека „Христо Смирненски“. „На ден имаме около 120 посещения и отдаваме средно около 250 библиотечни единици„, коментира Катя Петрова.

Това е с няколко процента повече в сравнение със същия период на миналата година. Докато вампирите бяха най-желаните от малките читатели през 2010, тази година най- търсените книги след тези от задължителния списък за лятната ваканция са фентъзитата и поредицата „Лили чудото“ на Кнестер, която според някои е съвременния вариант на „Пипи дългото чорапче“.

Други от най-четимите заглавия в библиотеката са „Пърси Джаксън и боговете на Олимп“ и бестселъра „Хари Потър“. „Магьосникът от Хогуортс винаги е представлявал интерес“,коментира още Катя Петрова.

Ива Костова „Днес взех последните 3 части от поредицата за Хари Потър“, похвали се Ива Костова, която е почитателка на книгите на Джоан Роулинг. В регионалната билиотека разполагат с по 5  екземпляра от всяка книга на поредицата. „Сигурно за трети път ги чета, но всеки път преоткривам нещо“, допълни 11-класничката от хасковската езикова гимназия. Днес е филмовата премиера на последната част от поредица за Хари Потър в България.

„Много ми се искаше да го гледам, но в Хасково нямаме кино, а и не можахме да се организираме да отидем до Стара Загора или Пловдив, за да присъстваме на това събитие“, допълни още тя. Въпреки че е гледала частите по няколко пъти, Ива описва себе си като „супер запалаена“ по срещите на магьосника с Волдемор.

Елица Димова За други обаче, Хари не представлява никакъв интерес. Една от тях е шестокласничката от „Иван Рилски“ Елица Димова.

Тя предпочита да чете митове и легенди пред това да следи развитието на момчето Потър в 7-те части от поредицата.

Един от любимите автори на малката читателка е Иван Вазов.

Въпреки че предпочита да стои пред компютъра, днес тя взе няколко книги от задължителния й списък за лятната ваканция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button