Хасково

Разпродават стоки със 70% намаление, клиенти няма

ImageВ разгара на летния сезон едва десетина магазина в центъра на Хасково примамват клиенти с промоции. За разлика от миналата година, когато много от обектите обявиха отстъпки между 30 и 60 процента, тази година промоциите са малко, но пък по-големи.  Клиенти обаче липсват.

Докато някои отричат наличието на икономическа криза, според други тази година липсата на финанси се усеща дори повече. „Продажбите ни тази година са по-слаби от миналата“, коментира Тодорина Тенчева.

Тя е консултант в магазин за дрехи, смъкнал цените си близо 3 пъти. До края на летния сезон сигурно цените ще паднат още. Заради миналогодишните си намаления, магазинът, в който работи Тодорина си е спечелил редовна клиентела. „Разчитаме основно на хората, чието доверие сме спечелили“, допълни още тя. Въпреки летните примамки от витрините на лъскавите магазини, самата Тодорина рядко се възползва от тях.

За други обаче, летните промоции са добре дошли. „Всяка година се възползвам от намаленията“, коментира Димитрия Хъркова. Според нея обаче повечето търговци на стоки прилагат пазарен трик като предварително завишават цените на предлаганите стоки. „Повечето клиенти си мислят, че печелят, но в повечето случаи се оказва, че дори са на загуба, след като махнат натрупаните един върху друг етикети и видят, че цените са в пъти по-малко от тези, обявени след намалението“, допълни още Хъркова.

И тази година се запазва тенденцията хората да закупуват летни дрехи от магазините за втора употреба. Ще ги носят само един сезон, но ще спестят пари. Цените са като миналогодишните – между 18 и 29 лева за килограм. Там криза не отчитат.

Тодорина Тенчева

Тодорина Тенчева
Димитрия Хъркова

Димитрия Хъркова

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
tarikat
tarikat
15.07.2011 15:10 15:10

kato kopuvat drehite ot Dimitrovgradskiq bitak i im zashivat etiketi s ceni kakvito tesi izmislqt i posle gi puskat s nalalenie koi e napechakba aaaaaaaaaaamai te a potrebitelq e bez pari i kriza . Tezi dukkqni nad rekata trqbva s zakon da gi zatvorqt tapkanoe s stoka ot kitai i iliqnci nemoje taka da se pravi targoviq kolko sa proizvoditelite tam? neznaete tam nqma takiva , nemoje da vkarvat celi tirove s stoka za jalti stotinki a chift obuvki da struvat 5 lv. kade e vlasta aaaaaaaaa

tarikat2
tarikat2
15.07.2011 18:36 18:36

А На Димитровградския пазар пък се снабдяват от Илиянци.Даже и в София много от марковите дрехи са менте.
А във втората употре*а има автентични маркови дрехи.Освен това китайските магазини също предлагат дрехи на безценица,които и само седмица да ги носиш,пак си струва.
По същия начин е и с бялата техника.Много от марковите неща ги сглобяват в цеха в Конуш.

тгнтг
тгнтг
15.07.2011 22:43 22:43

специално снимания магазин по-горе в статията не е бутик над реката и стоката там наистина е качествена

ммммм
ммммм
15.07.2011 23:00 23:00

наистина магазина сниман по- горе неможе да се нареди в графата Димитровградски пазар. Там наистина стоката е хубава, качествена и на сносни цени. Лично аз съм доволна от нещата закупени от там а не не са малко.

сократ
сократ
16.07.2011 20:55 20:55

е ти си доволна ама аз не съм а стокоата дали е качествена по добре да не се купува аз се чудя на хасковлии димгр пазар е на 15 мин защо купуват от магазините в града иди в димгр и си купи по евтино за какво им пълним гушите на тиятарикати

смешковци!!!
смешковци!!!
17.07.2011 10:22 10:22

Магазина сниман най-отгоре продава най-скъпо в цяло Хасково! И 90% да им е намалението – стоката пак си остава скъпа! Не е нормално някакси една пола да е на цената на една минимална месечна заплата!

чочо
чочо
18.07.2011 11:27 11:27

Намалението, което го има в Моловете в другите градове, в Хасково никъде го няма. За толкова години кметуване, нашият кмет не направи един МОЛ. Щеше да осигури работни места и да доприносе и нещо за културата в града, защото във всеки такъв голям център има и кино.

Back to top button